Днес Окръжен съд – Пловдив взе мярка за неотклонение   задържане

...
Днес Окръжен съд – Пловдив взе мярка за неотклонение   задържане
Коментари Харесай

Съдът остави изнасилвача Мангъров в ареста

Днес Окръжен съд – Пловдив взе мярка за неотклонение   задържане под стража  по отношение на Пеньо Мангъров.  Срещу него са повдигнати обвинявания за похищение и за обезчестяване.

Според прокуратурата на 6 януари т.г. обвиненият Пеньо М. определил среща на жена, с която се срещнал във Facebook, наоколо до Гранд хотел Пловдив. След отправени закани я принудил да се качи в неговия автомобил. Заплашил я с секира и я принудил да отиде с него до дома му в София. Там осъществил с нея принудителен сексуален акт. На идващия ден върнал дамата в Пловдив, като я заплашил да не подава тъжба в полицията.

Съдът одобри, че на Пеньо М. са повдигнати обвинявания за две тежки умишлени закононарушения, които се санкционират с отнемане от независимост, като за отвличането Наказателен кодекс планува наказване отнемане от независимост от 10 до 20 години или пожизнен затвор. Макар и следствието да е в начален стадий, от събраните досега доказателства може да се направи обосновано съмнение Пеньо М. да е съпричастен към закононарушенията, в които е упрекнат.

Според Окръжния съд налице е действителна заплаха при по-лека мярка от задържане под стража обвиненият да извърши закононарушение. Този извод се обосновава от обремененото му правосъдно минало, като всички закононарушения, за които е осъждан, като се изключи първото, са за закононарушения срещу личността, изнудване и насила.Съдът одобри, че съществува и действителна заплаха да се укрие.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР